Acuzat de plagiat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), a demisionat, joi seară. El redevine rector, funcție din care s-a autosuspendat pentru a și-o rezerva, pentru orice eventualitate, atunci când a fost numit șef la Educație.

Lansat în politică de mogulul Dan Voiculescu și devenit PNL-ist ca să rămână la putere – pe modelul lui Iohannis -, Sorin Cîmpeanu rămâne, după demisie, cu sporul de doctorat (la fel ca plagiatorul Ciucă), dar și rector etern la USAMV.

De altfel, el nu a recunoscut niciodată că a comis furt intelectual – și nu numai în teza sa de doctorat, ci și într-o lucrare din care, la reeditare, și-a însuțit în mod fraudulos mai multe capitole.

Anunțul demisiei a fost făcut de Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook, la ora 21.20.

Sebastian Burduja s-a grăbit să-i ridice osanale într-un comentariu la postarea de pe Faceebook în care Cîmpeanu își anunța demisia. A primit însă un val de critici care i-au amintit, printre altele, de afacerea „Bancorex” orchestrată de tatăl său,Marinel Burduja.

„Fapte concrete, intr-un context plin de provocări. Cei care cunosc sistemul de invatamant românesc sunt datori sa reflecteze la tot ceea ce a fost si la tot ceea ce este astăzi. Marele liberal Spiru Haret spunea așa: „Civilizaţia este fructul unei bătălii neîncetate şi în orice bătălie înfrângerea e posibilă, la fel ca şi victoria”, a scris Burduja.

Iată și câteva dintre critici:

  • Ceva de genul „a furat dar a și făcut”
  • Sebastian Burduja numai pentru cat sustineti hotia de la Posta Romana si abuzurile de acolo si ar fi suficient sa ii urmati exemplul lui Cimpeanu!
  • Să vină Simonis… e pasul logic la acest moment
  • Iar cu PNLPSD la conducere înfrângerea României este certă și greu de îndreptat.
  • Concret, a furat si a primit multi bani de la stat in urma furtului. Gasca de impostori.
  • Sebastian Burduja, „Unii produc fericire oriunde se duc, alții oricând se duc”. – Oscar Wilde
  • Sebastian Burduja chiar esti o scama de om
  • Sebastian Burduja Și ce legatura aveți “domnia voastră” sau Câmpeanu cu liberalul Spiru Haret? ” La Sorbona a studiat matematica și fizica. Tot la Paris, a obținut un doctorat în matematică, susținându-și teza Sur l’invariabilité des Grandes axes des orbites planétaires[5], în fața examinatorilor, printre care Victor Puiseux. Teza sa a fost publicată în vol. XVIII al Annales de l’Observatoire de Paris. Spiru Haret a fost primul român care a obținut un doctorat la Paris”- va rog să remarcați cuvântul “publicata” – poate vă sugerează ceva.
  • Sebastian Burduja asta cu faptele concrete e ca Bancorexul! Concret, s-a p…t pe mulți români.

 
Dar iată ce a scris Sorin Cîmpeanu, de l-a înlăcrimat pe Burduja:
 
„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
 
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
 
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei „România Educată”:
 
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
 
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
 
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
 
Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.
 
Proiectele legilor „România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.
 
Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version