Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că este „imperios” necesară o investigaţie a Corpului de control al prim-ministrului în privința situației alocării banilor europeni de la Măsura 3-granturi de investiții pentru IMM.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, susține că peste jumătate dintre firmele au aplicat pentru acest ajutor de stat alocat perioadei Covid vor să cumpere apartamente din banii respectivi.

Cîțu precizează că a avut o discuţie cu ministrul Năsui. „Vreau să mă asigur că aceşti bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcţie de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient şi transparent”, a scris premierul, pe Facebook.

Claudiu Năsui a semnalat și el, pe Facebook, că Măsura 3 de ajutor de stat pentru IMM-uri „nu îşi atinge scopul” pentru care a fost creată, iar Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia.

„Practic, mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă COVID şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, a explicat ministrul.

Numai 3.580 dintre aplicanți (13%) sunt potențialii beneficiari ai Măsurii 3 – granturi pentru investiții IMM
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version